Mekan Tasarımlarım
Mekan tasarımcılığıma profesyonel bir iş gözüyle bakmayınız. 2012’den beri çalıştığım ve sahibi olduğum her yerin kendi bilinçli müdahalemle şekillenmiş olması yönüyle önemlidir. Daha önemlisi; aynı anda pek çok girişim idare sırasında çoğu müdahalenin eldeki imkanlar, düşük bütçeler ya da en az değişiklikle yapılmış olmasıdır. Örneğin depodan bulduğum rafları yerleştirip arada kalan bölgeleri ışıklandırmak gibi; mecburi müdahalelerle ortaya çıkmıştır.
Kitap&Kahve
6 yıl kitap okuma ve kahve içme mekanı olarak kullanılan işletmem
Okuma Bahçesi
6 yıl kitap okuma ve kahve içme mekanı olarak kullanılan, sadece okurları aldığım yer. Sevgiyle sulanması sebebiyle kendiliğinden şımarmıştır. Taflan dışında hiçbir bitki tutmadı, çimen olmadı. Zira güneş görmeyen bir bölgedir. Burada bir şeyi olduğu gibi bırakmanın doğal güzelliğini kullandık. Üstünün kapatılmasına, zeminin bozulmasına izin vermedim.
Kütüphane Cafe
Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik Merkezlerine kurulacak Kütüphane Cafe’yi, resmi makamların talebi üzerine ben tasarlamıştım. İlki Kütahya’da benim tasarımla açılmıştır. Burada da mevcut boşluk üzerine en az maliyet ile en ferah ve işlevsel tasarımı gerçekleştirdim. Tasarımımım aynısı bizzat uygulandı.
Beyin Ofisi
Beyin ile ilgili kitaplarımı koyduğum ve bilimsel bloglarımı yazdığım ofisim. Esasında tek işlevi; boş duvara duvar kağıdı koyup wallwasher yerleştirip raf çakmam olmuştur. Ama bu basit müdahale inanılmaz bir ortam yarattı; özellikle hava kararınca.
Kitabevi&Sahaf
Kütahya’da hizmet veren, 35 bin üyesi bulunan ve sadece kitap satan işletmemin her odası kendi konseptine sahip. 6 yıl içinde parça parça genişleyen, yanındaki işletmeyi alan kitabevimde her oda açılışı bir şenlik hissiydi benim için; çünkü tasarım fısatıydı.
BONUS: Geçmişteki ofislerim ve ajanslarım
Da Vinci’den Steve Jobs’a kadar “basitlik” ve çoğu zaman da “minimalizm” uygulamaya çalıştığım doğrudur. Mühendislikten kalma “gereksiz olanların atılması” ile başlayarak “önce işlevsellik, sonra estetik” anlayışını kullanıyorum.
- “İyi tasarım, mümkün olduğunca az tasarımdır.” -Dieter Rams
- “Mükemmellik, eklenecek bir şey olmadığında değil, çıkarılacak bir şey kalmadığında elde edilir.” -Antonie de Saint-Exupery
- “Tasarım, nasıl gözüktüğü değil, nasıl çalıştığıdır.” -Steve Jobs
- “Doğal olmak, basbayağı gösteriş yapmaktır.” -Lao Tzu
- “En üst düzey sofistikelik, basitliktir.” – Leonardo da Vinci
242 , 1