YAZAR
Bilgisayarlar, internet, sosyal medyanın bilgiye ulaşma ve kullanma anlayışını değiştirişine dair kısa notlarını yayınlayarak yazarlık hayatına başladı. Mühendisliğin farklı disiplinleri bir araya getirmesi üzerine örneklerini kitaplaştırdı. Hayattaki en çok konuyu açıklayan en genel resmi görmek amacıyla felsefeden biyolojiye, bilim tarihinden mitolojiye kadar çok yönlü okumalar yaptı.
Yazılımın pek çok alanıyla uğraştı ve kendini işini kurma tecrübeleri ile değişen çağın şartlarına adapte olmakla ilgili notlarını kitaplaştırdı. Tüm kitaplarında “kendini eğitim” konusuna odaklanmaktadır. Bir alanda derinleşmek yerine çok yönlü ve her disipline adapte olabilen bir beyne sahip olmanın önemine inanmaktadır. Eğitim sistemi ile bugünkü bilim arasındaki uyuşmazlıkları ve kendini eğitimin prensiplerini “The Sistem” ismiyle kitap haline getirmiştir.
Bilim okurluğu ve yazarlığını beyin bilimleri alanında yoğunlaştırmıştır. Bu alandaki ilk kitabı “Yanılgının İcadı”; evrimsel psikoloji, biyoloji, antropoloji ve sosyoloji gibi bilim dallarını herkesin anlayabileceği tarzda birleştirmiştir. Yazarlık süreci pozitif bilimler ile sosyal bilimler arasında bir köprü görevi görüp bilimi herkesin anlayacağı tarzda anlatacak derleme türünde kitaplar haline getirme amacında devam etmektedir. Bilincin milyarlarca yıllık evrimini ve psikolojinin biyolojik temellerini işleyecek yeni kitabı üzerine çalışmaktadır.
40 bin üyesi ve 50 bin kitabı olan bir kitabevi ve okuma sistemi kurucusudur. Türkiye’deki ilk kitap-kahve ve sadece okurların girebildiği cennet gibi bir bahçenin tasarımcısıdır. Çağın teknolojilerinin sınırsız imkanları sayesinde uzun yıllar kafasında üzerine çalışmayı hayal ettiği projeleri gerçekleştirme fırsatı bulmuştur. Projeleri için binlerce fotoğraf çekmiş, eser modellemiş ve kültürel çalışma yapmıştır. Şu anda 2 yıldır 5 kişinin çalıştığı “KÜTOPYA” projesini yürütmekedir.
Gıda mühendisi olmanın, 20 yılını kitapçılarda geçirmenin, teknoloji ve tasarımı hayatının her alanında kullanmanın sağladığı bakış açısıyla; hayattaki her konuyu açıklayan ortak prensiplerin ve işlevsel stratejilerin üzerinde durmaktadır.
Canlılık, neyin mükemmel olduğuna göre değil, hangi özelliklerin sonraki nesile aktarıldığına göre şekillenir. Bizler, bu çağa ulaşmayı başarmış genleri taşıyoruz. İçgüdülerimizin, dürtülerimizin, tepkilerimizin, duygularımızın arkasında biyolojik nedenler yatıyor. Beynimiz, kendisini ortaya çıkarıp şekillendirmiş biyolojik koşullara göre düşünüyor. Sorun şu ki; artık aynı koşullarda yaşamıyoruz. Sahip olduğumuz sağlıklı bir beyin, tamamen olması gerektiği gibi çalışırken; atalarını tehdit eden korkuları tekrar yaşar, sağlığı bozacak şeyler ister ve her veriyi strese bahane olarak kullanır. Rahatlıkla zayıflığı, keyifle mutluluğu, dürtülerle duyguları, yasalarla varsayımları birbirine karıştırır. İnsan, hayatta kalmaya odaklı biyolojik bir beyni kendi yarattığı mekanik dünya düzeni için kullanan tek canlıdır. Hayvanlarda olmayıp da insanda olan şey; yanılgıdır.
Güncellenmiş 2. baskı çıktı
İmzalı sipariş vermek için tıklayınız
Nadir Kitap’tan sipariş vermek için tıklayınız
Hepsi Burada’dan sipariş vermek için tıklayınız
Eğitim Sistemi adıyla bildiğimiz uygulamalar Sanayi Devrimi için ihtiyaç duyulan toplum yapısını oluşturacak kararlar üzerine inşa edilmiştir. Endüstrileşmeden, istatistik biliminden, standartlaşmadan, ortalamacı anlayıştan, zekâ testlerinden, sıralama tutkusundan etkilenmiş ve kapitalizm tarafından misyonu değiştirilmiştir. Tüm dünyadaki eğitim sistemleri, bilimin beynimizin nasıl çalıştığına dair bulguları ve teknoloji çağında yaşıyor olduğumuz gerçeği ile çelişmektedir. İki yüzyıldır idealleştirilen ortalama insan anlayışından kurtulmanın yolu, kişinin kendini eğitmesidir.
satın almak için tıklayınız.
e-kitap olarak almak için tıklayınız.
GÜNCEL OLMAYAN VE BASKISI BULUNMAYAN KİTAPLAR;
- Beyin Nasıl Özgürleşir (basımından beş yıl sonra popüler olsa da güncellemeye vakit ayrılmadığı için yeniden basılmamıştır)
- Gıda Mühendisi gibi Düşünmek (popüler olması beklenmeden yayınlanmış bu kitap 12 baskı yapmış olsa da yüksek talebe rağmen bazı konularda güncel olmadığı için yeniden basılmamıştır)
- Bilgi Çağını Anlayamadık (sosyal medya üzerine bakış açısı aranılan dönemde seminer verilen kurum ve şirketlerin ellerinin altında bulunması için kitap talep etmesi üzerine kitaplaştırılmış blog yazılarıdır)
- İlerlemenin 48 Kuralı (bir kısa filmde yayınlanacak sözlerini korumak için 48 adet basılmış bir avangart kitaptı)
8 , 1