Mühendis, girişimci, tasarımcı, yazar
İnsan beyninin çalışma metodu nedeniyle akşam okuyabilecek bir zihin için gündüz çalışmak gerekiyor. Her gün, akşamında okuyabilmek için çalışıyor, çalışmışken de sevdiğim şeylerle uğraşıyorum (2012’den bugüne fotobiyografi)
Yıllardır cafelerde bilim okuyorum ve tüm disiplinleri aynı anda okumayı birine derinleşmekten daha önemli buluyorum (Okuma rutinim)
Yıl boyu okuduklarım bilinçdışında işlendikten sonra yıl sonu zihni boşaltmak gerekiyor, ben de bunu yazarak yapıyorum ve her sene bir kitap ortaya çıkıyor (6 yılda 6 kitap)
Bugüne kadar pek çok keyfim girişime veya profesyonel uğraşa dönüştü. Yıllar önce ben gibi cafelerde kitap okuyanlar için kurduğum konsept Türkiye’deki ilk kitap-kahve oldu ve 6 yıl kitap okuyanlara kahveyi ikram olarak verdik (Kitap&Kahve)
Ders çalışmanın yasak olduğu bir cennet tasarlayıp sadece okurların girmesine izin verdim (Okuma Bahçesi)
Kitabevimde kitaptan başka hiçbir şey satılmıyor, test kitabı dahil (Nazlı Sahaf)
Kendini eğitmeye inanan ve sistemle bu kadar problemli biri olarak elbette eğitim sisteminin tarihini ve kendini eğitmenin yasalarını kitap haline getirdim (The Sistem)
Yıllardır sadece bilim okuyorum ve bilim kitaplarımı bir ofiste topladım, dünyadaki bir başka cennet (Beyin Ofisi)
İşletmemde 50 bin kitabım var, bunların 20 binden fazlası sahaf eseri (NK)
E-ticaretin, kitapçılığın, sahaflığın yanında birkaç yıl önce bir de yayınevi kurdum. Şimdilik kitapları ben tasarlıyorum (Kütahya 1413)
Geçmişte pek çok ilginç şey tasarladım, birkaç yıldır sadece kendi kitaplarımın kapakları gibi şeyler tasarlıyorum (Tasarımcılık)
Bunlar sadece grafik değil; aynı zamanda sosyal mühendislik. 2013’de kurduğum kitap oku-getir sistemini bugüne kadar 35 bin kişi kullandı (Okuma Sistemi)
Kitabevimin tüm odaları, ofislerim dahil olmak üzere bugüne kadar çalıştığım her yerin dekorasyonunu yapma şansı buldum (Mekan Tasarımcılığı)
Tasarım, istatistik, matematikle ilgili biri olarak bilim okumalarım eninde sonunda biyoloji ve evrim ile buluştu. Böylece hayat boyu okuduğum en müthiş konuların ana fikrini herkesin anlayabileceği tek kitapta toplamayı başardım (Yanılgının İcadı)
Arada çağrıldığım yerlerde konuşmalar yapıyorum (15 ayda 15 konferans)
Mühendisim. Hiç mühendis olarak çalışmadım ama mühendislikten öğrendiğim nokta atış stratejileri her sektörde kullandım, hatta bunları kitaplaştırdım (Mühendislik)
2007’de Facebook’un Türkiye’ye gelmesinden itibaren 10 yıl sosyal medya ile uğraştım. Yıllarca danışmanlık verdim, yazılar yazdım, konuşmalar yaptım; şuan sosyal medya kullanmıyorum (Medyadan)
E-posta ile ulaşabilirsiniz; reha37@gmail.com
7,162 , 1